KARS / SELİM - Cumhuriyet Ortaokulu

Cumhuriyet Ortaokulu

KÖPRÜBAŞI MAH. MİTHAT PAŞA CAD. NO 97 SELİM / KARS
Vizyon
Okulumuz kurulduğu 1968 yılından beri Türk Milli Eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda; öğrenme için her türlü fırsatın sağlandığı bilgili, becerili ve iyi bir ahlâka sahip nitelikli öğrencilerin yetiştirildiği, tercih edilen bir okul olmaktır. Vizyonumuzda öğrencilerin sadece okulda değil, okul dışında da örnek alınacak öğrenciler yetiştirmek vardır.
Misyon
Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; Sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan, insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış, ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, mili ve evrensel değerleri tanıyan benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler yetiştirmek. Öğrencilerimizi hayat sınavında olduğu kadar eğitim sınavlarında da üst seviyelere çıkarmak asıl hedefimizdir.
-Futbol Turnuvasında İlçe İkinciliği -Voleybol Turnuvasında İlçe İkinciliği
Öğretim Şekli :Normal Öğretim Yapılmaktadır.
Başlama: 08:50 Bitiş : 15:30
Kalorifer Sistemi Mevcuttur.
Ulaşım
-Okulumuz İlçe merkezinde olduğu için yürüyerek ulaşmak mümkündür. Ayrıca Kars Merkezde kalıp araçlarıyla gelen öğretmenlerimiz de mevcuttur.
Okulumuzda taşımalı gelen öğrenciler için servisler mevcuttur.
Köprübaşı Mahallesi Selim /KARS
- Okulumuz ilçe merkezinde yer almaktadır. İl merkezine de 30 km uzaklıktadır.
-Futbol -Basketbol -Voleybol -Atletizm -Badminton -Futsal -